Станом на 06.00 год. ранку в резервуар чистої води в Доброгостові закачано орієнтовно 1600,0 м. куб. води і розпочатий процес заповнення мережі водопостачання Трускавця.

Про це повідомляє «Трускавецький водоканал».

«О 7.00 год. включено в роботу насосне обладнання на ВНС 3 підйому в м. Трускавець на вул. Стебницькій та розпочатий процес подачі питної води на місто Трускавець. Станом на 7.00 год. в резервуарі заходилось 1962,0 м .куб. води. Слід зазначити про те, що витрати води з ВНС 3-ого підйому на вул. Стебницькій перевищують подачу води на резервуар в с. Доброгостові. Це не дає можливості одночасно падати воду всім споживачам міста Трускавець», - говориться в повідомленні.

Водночас у Трускавецькій міській раді стверджують, що через великого відбору води можливі перебої з водопостачанням в окремих будинках. Тому просять з розумінням поставитись до даної ситуації та не створювати ажіотаж.

Натомість трускавчани у коментарях у соцмережах пишуть, що води в помешканнях досі нема. І вимагають покарати винних у тому, що багатотисячне місто кілька днів потерпало від посухи.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», тридцятитисячне курортне місто на Львівщині дві доби провело без води через те, що чиновники не змогли домовитися між собою та вчасно підписати договори на постачання води та на водовідведення.

Як зізнався під час наради у міського голови Трускавця директор «Трускавецького водоканалу» Роман Дашкович, останній проект договору він отримав 31 грудня після першої години дня. То ж уже навіть не розглядав його.

Водночас під час наради у міського голови Дрогобича директор «Дрогобичводоканалу» Роман Шагала повідомив, що на підприємстві готові були підписати угоду і в останні хвилини року, що завершувався, і у перші дні нового. Проте ніхто з Трускавця до цього не зголосився.

І тільки коли мешканці Трускавця, змучившись сидіти другу добу без води та без пояснень, почали погрожувати прийти до міського голови Андрія Кульчицького додому, міська влада міста розпочала розв’язувати проблему.

ІА "Вголос": НОВИНИ