Скасування освітнього процесу в закладах освіти з 1 вересня не буде, повідомила пресслужба Міністерсва освіти і науки України.

Такою заявою відомство відреагувало на повідомлення у деяких ЗМІ.

"Міністерство освіти і науки України повідомило, що інформація в соціальних мережах щодо скасування освітнього процесу в закладах освіти з 1 вересня є недостовірною. Зазначимо, міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет нещодавно наголосив, що при будь-якому рівні епідемічної небезпеки освітній процес триватиме.

«Якщо заклад освіти не зможе працювати в очному форматі, будуть організовані інші форми (змішана чи дистанційна) та діти продовжуватимуть навчання», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що раніше міністр повідомив, що у разі потрапляння регіону в “жовту”, “помаранчеву” або “червону” зону працюватимуть у звичному режимі тільки школи, де вакциновано не менше 80% працівників. Всі інші перейдуть на дистанційне або змішане навчання.

З початком пандемії COVID-19 освітній процес не лише в Україні, але й у світі адаптували під ситуацію, в залежності від захворюваності на нову коронавірусну хворобу. Школярі і студенти періодично вимушені навчатися дистанційно.
 

Читайте також на сайті ІА Вголос: 

ІА "Вголос": НОВИНИ