Казахстанський телеканал повідомляє про 26 убитих, як їх називають, «озброєних злочинців», 18 поранених і понад 3 тисячі затриманих.

Про це інформує один з державних казахських телеканалів "Хабар 24", посилаючись на дані Міністерства внутрішніх справ країни. Учасників антиурядових протестів державні ЗМІ називають не інакше, як «озброєнні злочинці» або «терористи». 

"Затримано понад три тисячі людей. Убито 26 озброєних злочинців. Ще 18 злочинців отримали поранення. Цю інформацію поширило Міністерство внутрішніх справ", - повідомили урядові журналісти. 

Хронологія подій у Казахстані

Як «Вголос» повідомляв, з 2 січня на заході Казахстану відбуваються «газові» протести. Масові акції невдоволення розпочалися у Жанаозені Мангістауської області.

Приводом стало подвійне підвищення з нового року цін на скраплений газ, яким у регіоні заправляють більшість автомобілів.

В Алмати, у зв'язку із загостренням ситуації, до 19 січня запроваджено надзвичайний стан. Крім того, президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв відправив у відставку уряд країни.

5 січня в Алмати протестувальники вирішили взяти штурмом будівлю мерії й прорвалися всередину, почалася пожежа. Також у цей день у казахському місті Алмати приземлився російський військовий літак Іл-76.

 

Згодом у Казахстані розпочались розстріли: з'явились перші жертви (відео 18+). Вчора стало відомо, що окрім миротворців, Росія відправляє також військову техніку в Казахстан.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ