Кіберполіція викрила чоловіка, який у соціальних мережах повідомив про неправдиве замінування ТЕС.

Відомо, що зловмисник розповів про фейкове замінування ТЕС після того, як йому відмовили в екскурсії на об’єкті критичної інфраструктури. 

Про це йдеться на сайті Кіберполіції України.

За даними правоохоронців, 7 листопада чоловік на офіційній сторінці ТЕС Івано-Франківської області залишив повідомлення про мінування об’єкту критичної інфраструктури. На місце події прибули спеціалісти вибухотехніки, які обстежили приміщення та прилеглу до нього територію. В ході обстеження жодного вибухового та небезпечного для життя пристрою виявлено не було.

Зловмисником виявився 31-річний мешканець Хмельницької області, який у 2015 році вже притягувався до відповідальності за псевдомінування.

З'ясувалось, що чоловік разом з родичем, який надає послуги вантажних перевезень на ТЕС, хотів потрапити на екскурсію. Зі слів фігуранта, на екскурсію його не пустили, він простояв більше 3-х годин та замерз. Цей факт його обурив і через тиждень він вирішив повідомити про замінування об’єкту.

Зараз у помешканні порушника тривають обшуки. Чоловіка планують затримати у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. До проведення обшуків також залучено працівників СБУ Івано-Франківщини. 

Відкрито кримінальне провадження.

Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 2 до 6 років.

Читайте більше новин за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ