У Львівській області зараз дещо стабілізувалась ситуація з пошуками роботи. Так, кількість вільних робочих місць зростає, а число безробітних знижується.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА, посилаючись на статистичні дані обласної служби зайнятості.

«Щомісяця збільшується база вільних робочих місць чи вакантних посад і зменшується кількість безробітних. 
Якщо на початку серпня цього року офіційно роботу за посередництва обласної служби зайнятості шукали 19,5 тис безробітних, увазі котрих пропонувалося 4,9 тис вакансій, то станом на 1 жовтня соціальні послуги з метою працевлаштування отримували 16,4 тис осіб зі статусом безробітного, а фірмам і компаніям бракувало 6 тис працівників», – повідомив директор Львівського ОЦЗ Василь Барилюк.

Так, найбільше працівників в перші дні жовтня потребують підприємства переробної промисловості. У них є 1,4 тисячі вакансій, середня зарплата яких становить 9,3 тис грн.

Також майже тисячу нових співробітників шукають заклади оптової та роздрібної торгівлі. Їхні заробітні плати в середньому становлять 7,5 тис. грн.

Близько 600 вакансій з'явилось в установах державного управління й оборони, а також обов’язкового соціального страхування. там середня заробітна плата становить 8,1 тис. гривень.

Найбільше вільних робочих місць і вакантних посад зафіксовано у Львівському міському центрі зайнятості (2,6 тис вакансій), понад півтисячі – у Пустомитівській районній філії ЛОЦЗ, більш як 250 – у Бродівській і Золочівській РФ ЛОЦЗ.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ