Ромка, чия дитина згоріла у наметі живцем, мешкає на хуторі, де навіть електроенергії не проведено. Тому одягнути на неї електронний браслет не має можливості.

Про це «Вголосу» повідомила начальник відділу комунікації поліції Закарпатської області Ганна Дан.

За її словами, підозрювана мешкає у ромському поселенні у Сваляві Закарпатської області. До цього поселення навіть електроенергію не проведено. То ж, оскільки підозрювана не носить електронного браслета, працівники поліції щодня, відповідно за графіком, протягом дня і ночі, заїжджають до неї додому та перевіряють, чи вона є на місці.

«Наразі вона є вдома. Порушень не зафіксовано», - каже начальник відділу комунікації поліції Закарпатської області.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», 6 листопада у Жидачеві у ромському таборі загинула дитина. Як з’ясували в поліції, жінка з дитиною мешкала у саморобному наметі з дерев’яним каркасом, який обтягнула поліетиленовою плівкою. Того вечора вона запалила саморобну пічку та пішла до озера набрати води, залишивши дитину саму, без нагляду. Поки її не було, намет зайнявся і дитина загинула. Намет стояв на території Жидачівського сміттєзвалища.

На момент, коли туди прибули рятувальники, рятувати вже не було кого – на місці намету залишилося тільки згарище. І в ньому пожежники знайшли тіло крихітної дитини.

Стрийський міський районний суд визнав жінку винною у неналежному догляді за дитиною та присудив цілодобовий домашній арешт зі застосуванням електронного браслета. Ось тільки, як з’ясувалося,  для такого пристрою потрібне електропостачання.

Жінка є матірю-одиначкою; окрім дитини, яка загинула, у неї є ще троє дітей; і зараз вона перебуває на останньому місяці вагітності. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ