В середу, 13 квітня, до столиці України прибудуть президенти Польщі, Литви, Латвії та Естонії. Так, вони вже прямують до Києва на зустріч з главою нашої країни Володимиром Зеленським.

Про це повідомили у пресслужбі глави Польщі Анджея Дуди. 

Там зазначили, що разом з ним до української столиці їдуть глави Литви Гітанас Науседа, Латвії Егілс Левітс та Естонії Алар Каріс.

«На шляху до Києва, до міста, яке страшенно постраждало через війну з Росією з моменту мого останнього візиту», - прокоментував свій візит естонський президент.

 

«Прямуємо до Києва з твердим посланням про політичну підтримку і військову допомогу. Литва продовжить підтримувати боротьбу України за свій суверенітет і свободу. Разом до перемоги!»,- написав литовський лідер.

 

«Балтійські і польські лідери прибувають сьогодні до Києва, щоб зустрітися з Володимиром Зеленським», - повідомили в адміністрації президента Латвії.

Відомо, що Польща є організатором візиту та спільно з Україною забезпечує його логістику та безпеку.

«Країни Балтії є нашими ключовими партнерами у питаннях безпеки у регіоні. Разом ми вирішили разом поїхати до Києва», - розповів керівник відділу міжнародної політики Офісу президента Польщі Якуб Кумох, пише «Європейська правда».

Їхній візит в Україну здійснюється залізницею.

Нагадуємо, раніше до Києва на зустріч зі Зеленським прибув прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон.

Так, він представив Зеленському пропозиції щодо посилення військової допомоги.

Візит прем'єра Британії мав на меті «продемонструвати солідарність» з українським народом, однак є й більше практичні теми для обговорення.

ІА "Вголос": НОВИНИ