Почесний президент ФК «Рух» впевнений, що треба зробити все можливе, щоб наступний сезон УПЛ був проведений на території України.

Таку думку він розповів у програмі «Головна команда».

“Зараз у нас на передовій дуже багато фанатів футболу. Але у кожного є свій фронт. Ми як футбольна сім’я повинні бути поруч з військовими, бути єдиними і демонструвати усьому світу, що ми гідні європейці. Я не бачу інших варіантів, окрім того, щоб зіграти наступний сезон УПЛ в Україні. Я знаю, що у Президента України є побажання, щоб футбол був у нашій країні. Якщо лідер нації у найважчі часи залишається в країні, то чому ми маємо кудись втікати? Ми маємо бути єдиними і брати приклад з лідера нації”, – сказав він.

Він додав, що за приклад можна брати досвід тих країн, які проводили внутрішні чемпіонати й під час військових дій.

Зокрема, так було у Хорватії у 1990-х роках. На думку Козловського, таким чином хорвати показали, що вони міцна європейська сім’я, яка разом йшла до перемоги. Українці теж мають показати, що є сильним народом.

“Ми також маємо продемонструвати, що ми генетично сильний народ. І якщо запитати думку хлопців на передовій, то думаю, що якусь радість футбол їм теж принесе”, – впевнений президент “Руху”.

Щодо фінансової ситуації в українських клубах, то Григорій Козловський готовий ініціювати колективне звернення від усіх українських клубів до провідних чемпіонатів Європи з проханням про фінансову допомогу.

«Це дозволить зібрати близько 10-20 мільйонів доларів. За ці кошти вдасться підтримати не лише команди УПЛ,  а Другої та Першої ліг, чемпіонат U-19,  футбольні академії», - додав Григорій Козловський.

Президент «Руху» зазначив, що окрім плану А ми повинні мати також плани В та С, оскільки ситуація в країні доволі не стабільна й може погіршитись.

“Я вважаю, що в такій складній ситуації ми повинні мати плани B та C. Ми маємо проводити чемпіонат з 16 командами. Але не дай Боже ситуація буде погіршуватись, ми повинні мати запасні варіанти проведення змагань, які будуть прописані в регламенті”, – наголосив Григорій Козловський.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ