Пам’ятник НКВДистам, який стояв у селі Зубра неподалік Львова, цієї ночі впав та зруйнувався.

Про це «Вголосу повідомив представник руху «Суспільство майбутнього», учасник російсько-української війни Антон Петрівський.

За його словами, невідомо хто зруйнував цей пам’ятник. Активісти, які випадково проїжджали повз нього, побачили вже наслідки.

«На пам’ятникові було написано: борцям з фашистами у 1948 році. А по факту вони боролися з українським визвольним рухом», - говорить  ветеран нинішньої війни.

Антон Петрівський говорить, що патріоти неодноразово зверталися  до місцевої влади з пропозицією знести цей пам’ятник. Але всі їхні звернення залишилися без розгляду. Вочевидь, у когось таки не витримали нерви.

Водночас, за його словами, він та його побратими формують деталізовану карту пам’ятників окупантам, які все ще стоять у Львівській області.

«Їх є дуже багато. Обчислюються десятками. Думаю, через місяць ми матимемо таку карту», - каже представник руху «Суспільство майбутнього».

Після того, як всі такі пам’ятники порахують, активісти будуть вимагати від місцевої влади їх демонтувати.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», у Львові з Марсового поля демонтували радянську зірку. Ще раніше знесли фігури з монумента слави на Стрийській.

Також атовці вимагають, аби міська влада Львова заборонила продавати радянську символіку на двох базарах у центрі міста.    

ІА "Вголос": НОВИНИ