Сьогодні, 2 жовтня, у Львові відбулася відкрита лекція заслуженого юриста України, практикуючого адвоката, депутата Львівської міської ради Олексія Різника. Такий захід відбувається вперше і він приурочений річниці від заснування об’єднання правників «Право і Солідарність».

Лекція на тему «Кіт у чоботях. Казка очима адвоката» зібрала близько 80 молодих слухачів. Усі вони студенти та випускники юридичних факультетів і мають на меті пов’язати своє життя з адвокатською практикою. Захід відбувся із дотриманням усіх карантинних норм та вимог в умовах пандемії COVID-19.

На початку заходу Олексій Різник наголосив, що за підсумками роботи в частині практичних завдань обиратиме тих, які отримають можливість працювати разом із ним.

«Насправді для мене трохи незвичний досвід – працювати у форматі лектора, але це однозначно цікаво. Ви отримали сьогодні нотатники та ручки, але насправді не варто щось занотовувати. Я хочу, аби ви, найперше чули та обдумували почуте, адже це дуже важливо для роботи адвоката», - сказав Олексій Різник.

Він пояснив, що тему лекції обрав не просто так, адже життєва мудрість часто криється в казках. Оскільки Олексій Різник є батьком двох дітей, то казки йому доводиться читати часто.

«Ті, хто читають завжди управляють тими, хто дивиться телевізор. Тому читайте і розвивайтесь, збагачуйте свої знання, бо це важливо!», - звернувся він до присутніх.

Як зазначив Олексій Різник, найперше він не мав на меті оцінювати рівень знань присутніх, але хотів подивитися на їхню обізнаність, швидкість реакції та ерудованість, вміння формулювати свою думку та відстоювати її в процесі дискусії.

Після вступної частини та лекції присутні перейшли до виконання практичних занять у форматі дебатів. Усі учасники заходу поділилися на три групи, які мали відстоювати свою позицію щодо низки актуальних питань, які зараз активно обговорюють у суспільстві.

Після цього розпочалася індивідуальна робота. Найактивніші учасники дискусії отримали від Олексія Різника творче завдання.

За підсумками він обиратиме 5 людей з якими проведе особисту співбесіду, а вже з числа цих людей Олексій Різник обиратиме собі помічників.

«Я бачу у ваших очах запал і бажання зростати в кар’єрному та професійному плані. Мені б дуже хотілося, аби ви залишалися працювати саме в Україні, адже саме від вас в майбутньому буде залежати доля нашої держави. Адвокатура – це складно. Це дуже велика і клопітка праця. Це постійне навчання і самовдосконалення. Не кожному це під силу, але ніколи не здавайтесь на шляху до своєї мети», - закликав присутніх Олексій Різник.

Він також зазначив, що має на меті проводити такі лекції раз у два-три місяці.

Зауважимо, як писав раніше «Вголос», адвокат Олексій Різник зареєстрував петицію щодо перейменування частини вулиці Миколайчука на вулицю Білого та Шміда «до Всесвітнього дня архітектора». 


Довідка: Йдеться про Андрія Білого, який майже 4 роки очолював транспортні та інфраструктурні проєкти ЛМР, та директора ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олега Шміда. Ремонт вулиці Миколайчука який розпочався у 2019-у році, наразі досі не закінчений. 

ІА "Вголос": НОВИНИ