Офіс генпрокурора просить суд обрати для народного депутата, підозрюваного у державній зраді та замаху на розграбування національних цінностей, запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора в Телеграмі.

Як повідомляється, прокурори Офісу генпрокурора звернулися до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу підозрюваному у держзраді та замаху на розграбування національних цінностей народному депутатові України Віктору Медведчуку.

Відомо, що граничний строк у 6 місяців перебування підозрюваного під цілодобовим домашнім арештом у цьому кримінальному провадженні закінчився, тому його подальше продовження є неможливим.

«Єдиний запобіжний захід, про який наразі може клопотати сторона обвинувачення, - особисте зобов’язання з покладенням на підозрюваного обов’язків», - йдеться в повідомленні.

В генпрокуратурі зазначають, що 2 листопада Печерський районний суд Києва розгляне відповідне клопотання прокурорів.

В списку обов’язків, які прокурори проситимуть покласти на підозрюваного парламентарія будуть:

  • прибувати за кожною вимогою органу досудового розслідування, прокурора або суду;
  • не відлучатися з Києва та Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду;
  • повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи;
  • утримуватися від спілкування з підозрюваними, свідками відповідно до списку, визначеному слідчим або прокурором;
  • здати на зберігання до органу досудового розслідування свої паспорти для виїзду за кордон та інші документи, що дають йому право на виїзд з України та в’їзд в Україну;
  • носити електронний засіб контролю.

Нагадаємо, що підозрюваний народний депутат наразі перебуває під цілодобовим домашнім арештом в іншому кримінальному провадженні за фактом державної зради й сприяння терористичній діяльності.

Як ми повідомляли, 20 серпня цього року Служба безпеки завершила слідство у справі про державну зраду народних депутатів від “ОПЗЖ” Віктора Медведчука і Тараса Козака.

Генпрокурор 11 травня підписала повідомлення про підозру Медведчуку і Козаку у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів у Криму.

Як вважає слідство, Медведчук домовлявся з державою-агресором для перереєстрації родовища «Глибока» в Чорному морі за 75 км від Феодосії для видобутку корисних копалин, які є національним ресурсом України.

Печерський районний суд Києва 13 травня обрав Медведчуку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 9 липня та зобов'язав його носити електронний браслет. Пізніше суд продовжував домашній арешт Медведчука.

На початку жовтня цього року Медведчуку оголосили ще одну підозру у державній зраді. За даними слідства, народний депутат схиляв керівництво України до постачання палива із “ЛНР” та “ДНР” і сплати коштів безпосередньо керівникам терористичних організацій.

Голова СБУ та генпрокурор оприлюднили низку аудіозаписів, які підтверджують існування “вугільної схеми” та зацікавленість у ній влади РФ. Експертиза підтвердила, що одним із фігурантів записів є Медведчук, який, зокрема, спілкується щодо реалізації незаконних схем із представниками російської влади.

ІА "Вголос": НОВИНИ