Освітяни та медики Львова виступили проти політичних переслідувань опозиції. Зокрема, йдеться про експрезидента Петра Порошенка, якому оголосили підозру у державній зраді. Окрім цього, спікери висловили і низку претензій нинішньому главі держави, який, за їхніми словами, вже вкотре годує їх пустими обіцянками. Тому 17 січня, у запланований день повернення Порошенка в Україну, вони зберуться вже у Києві, щоб підтримати опозицію та розповісти про власні проблеми.

Зокрема, медики на брифінгу висловили низку претензій до нинішнього Президента. Йдеться насамперед про надбавки до зарплат, які їм нібито мали виплатити. Зазнала краху і кампанія з вакцинації. А ще хворі на ковід мусили самотужки шукати собі кисневі концентратори, які їм обіцяла надати чинна влада.

«Гідне забезпечення умов праці та гідна заробітна плата  медикам – це пріоритет цивілізованих демократичних країн. На жаль, Зеленський не продовжив тих реформ, які розпочав Петро Порошенко», – заявила голова Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги Людмила Гера.

Людмила Гера (справа)

Акцентують лікарі і на тому, що невтішні умови, у яких вони зараз вимушені працювати, – заслуга Зеленського. А небажання проводити реформи лише поглиблює прірву у якості нашої медицини, на відміну від європейських країн.

«Ми їдемо 17 січня до Києва, щоб відстояти право на життя в демократичній державі. Ми виступаємо проти переслідувань. Тому приїдемо і вголос розповімо про ті проблеми, які нині є в медицині та освіті», – наголошує заступник директора Городоцької центральної лікарні Анатолій Матківський.

Анатолій Матківський

Незадоволені таким станом речей і освітяни. Наприклад, обіцяних 4 тисяч доларів від Зеленського вони так і не отримали до нині. Багато проблем є і в фінансуванні. Через брак якого, наголошують медики, країна поступово втрачає перспективних та молодих науковців, які все частіше покидають країну. Не залишили без уваги і дистанційне навчання, негативні наслідки якого ми зможемо спостерігати вже найближчим часом.

«Ми живемо в час гібридної війни, і зараз маємо боротися з агресором, а не розколювати суспільство! Нам треба вчитися на власній історії», – зауважує освітянка та волонтерка Ольга Ігнатенко.

Ольга Ігнатенко

Нагадаємо, як інформував раніше «Вголос», 20 грудня п'ятий президент України та народний депутат від «Європейської солідарності» Петро Порошенко отримав підозру у державній зраді.

За словами представника «Євросолідарності» Олександра Турчинова, Володимир Зеленський з приходом до влади «розпочав системну боротьбу проти 5-го президента», мовляв, за вказівками Зеленського «були сфабриковані сотні кримінальних справ проти Порошенка, він отримав сотні повісток і провів багато годин на допитах у різних силових структурах».

Додамо, що пізніше в Офісі Генпрокурора підписали клопотання про арешт експрезидента Петра Порошенка.

Потім Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про накладання арешту на майно п’ятого президента та лідера «Європейської солідарності» Петра Порошенка у справі про державну зраду.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ