Ситуація в лікарнях Львова просто критична. Всі пацієнти, які перебувають на стаціонарному лікуванні, є у важкому або вкрай важкому стані. 95% пацієнтів є киснезалежними з важкими дихальними недостатностями і стільки ж є невакцинованими.

У прямому етері проєкту “Народне Толк-Шоу” на телеканалі NTA лікарка-інфекціоністка Лілія Горбунова.

В обласній інфекційній клінічній лікарні, за словами медика, не було вакцинованого пацієнта, який би потрапив у реанімаційне відділення.

Лілія Горбунова звернула вагу на те, що надзвичайно важко переживати смерть кожного пацієнта у відділенні.

«А їх зараз надзвичайно багато. Майже щодня втрачаємо когось із пацієнтів. Коли ти заходиш до пацієнта щодня і це спілкування продовжується 10-20 днів, ця людина стає близькою. Хтось розкаже свою історію про сім’ю, про здобутки і родину. А ти потім втрачаєш цю людину. Спілкуєшся з родичами, які просять: «Врятуй!». Але тобі не вдається це зробити! Направду емоційно таке витримати вкрай важко», - каже лікарка.

Увесь медичний персонал сьогодні емоційно виснажений, а після цієї хвилі коронавірусу, міркує Лілія Горбунова, буде потрібна психологічна допомога.

Нагадаємо, як писав "Вголос", з 18 жовтня у Львові посилено карантинні обмеження. В місті заборонені масові заходи, а для доступи для більшості сервісів відкритий лише за умови наявності сертифікату про вакцинацію або ж ПЛР-тесту (ресторани та кафе, кінотеатри та галереї, готелі та хостели, спортзали та салони краси).


Водночас за даними редакції у львівських продуктових крамницях, а також у магазинах, які торгують товарами першої необхідності, та аптеках не вимагатимуть від покупців ковід-сертифікатів, негативних ПЛР-тестів чи інших документів.

Зауважимо, що Львівщина перебуває в «червоній» карантинній зоні, внаслідок чого на території області ввели додаткові обмеження. Проте у самому Львові наразі не йде мова про запровадження повного локдауну. Понад те, для проїзду у львівських маршрутках не вимагається наявності сертифікату про щеплення чи ПЛР-тесту. 

Додамо, що з огляду на спалах COVID-19 у Львові Рада церков міста закликала вірян по можливості утриматись від відвідування храмів на час гострої фази пандемії.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ