У вівторок, 14 грудня, під стінами «Львівгазу» мешканці міста влаштували акцію протесту. Так, Громадська рада при Львівській ОДА спільно з Національним Koрпусом Львівщини, «Правим Сектором» та небайдужими мешканцями вимагають передати підприємство у державну власність.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Громадської ради при Львівській ОДА.

Так, учасники пікету спалювали несправжні грошові купюри в бочках. Також вони прикріпили до вікна приміщення «Львівгазу» спідню білизну, як символ обкрадання людей.

«Нагадаю, що в березні цього року працівників СБУ проводили обшуки та затримували хабарників з Львівгазу, які брали від 170 тис. до 200 тис.грн за незаконні схеми. У квітні Антимонопольний комітет оштрафував на 75 млн. Львівгаз за маніпуляцію з цінами, протиправними платіжками та незаконними відключення людей від газу!» - заявив голова Громадської ради при Львівській ОДА Андрій Болюбаш.

Також він зазначив, що всі учасники акції планують також піти до СБУ, щоб зареєструвати повідомлення про злочин за ст. 222-2 ч. 1 КК України.

«Сьогодні, ми точно розуміємо, що цьому потрібно поставити крапку, тому після акції ми одразу ідемо до СБУ реєструвати повідомлення про злочин за ст. 222-2 ч. 1 КК України та долучаємо усі 300 скарг, що маємо від людей», - додав Болюбаш.

Варто зазначити, що прецеденти початку процесу націоналізації облгазів в Україні вже є, адже таке рішення прийняло РНБО. Тому учасники акції вимагають таких же дій щодо «Львівгазу».

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ