У зв’язку із погіршенням епідемічної ситуації в Україні та на Львівщині зокрема, а також із значним збільшенням кількості хворих на гостру респіраторну хворобу COVID-19, з 14 жовтня 2021 року у Львові та на території Львівській області посилено заходи щодо попередження, виявлення та документування правопорушень пов’язаних із порушенням карантинних обмежень.

Про це редакції «Вголос» повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції Львівської області. Зокрема, відео з рейду закладами харчуваннями та магазинами в середмісті Львова з'явився на офіційному каналі відомства в Youtube.

Зауважимо, «Вголос» інформував щодо рейду про мобільні рейдові бригади. Водночас станом на вчора ще було не відомо, хто саме буде проводити перевірки. З власних джерел «Вголос» дізнався, що керівництво львівської поліції ще точно не визначилось щодо місця правоохоронних органів у цих перевірках. Проте очевидно, вже сьогодні рішення було ухвалене. 

"Щоденно на території Львівської області, а також у місті Львові створені та працюють мобільні рейдові групи, до складу яких увійшли працівники поліції, Держпродспоживслужби, санітарні лікарі та працівники органів місцевого самоврядування. Мобільні групи перевіряють суб’єкти господарювання, які проводять діяльність у сфері торгівельного та побутового обслуговування населення, громадський транспорт, заклади громадського харчування (кафе, бари, їдальні, закусочні, тощо), ринки, заклади культури та освіти" - інформували в поліції.

Нагадаємо, на Львівщині посилюють карантинні обмеження через безпрецедентний спалах Covid-19, якій відбувається у всій Україні. В жовтій зоні наразі залишилось лише 6 з 24 областей України. Всі решта  регіонів, а також столиця, перейшли на помаранчевий та червоний рівні епідеміологічної небезпеки. 

Як інформував «Вголос», у Львові через спалах Covid-19 міська комісія ТЕБ і НС ухвалила рішення про посилення карантинних обмежень з 18 жовтня. Вже з 1 листопада вимоги стосовно щеплення або наявності ПЛР-тесту стануть обов'язкові не лише для працівників сфери обслуговування (магазини, заклади харчування, банки та фінансові установи, заклади освіти та медицини, салони краси й перукарні тощо). Тест або щеплення будуть потрібно також для того, аби відвідати ці закладати та установи. 


ІА "Вголос": НОВИНИ