Боєць 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила Андрій Дячишин, який зазнав дуже важких поранень у зоні ООС, почуває себе вже набагато краще.

Про це «Вголосу» повідомив начальник нейрохірургічного відділення військово-медичного клінічного центру Західного регіону Ростислав Іваник.

«Він вже почав їсти, має свідомий погляд, посміхається та виконує всі наші прохання», - каже лікар.

Звісно, за словами фахівця, Андрій ще не може сам тримати ложку, його годують. Але поранений чемно їсть, сам ковтає їжу, не вередує. Також на прохання лікаря вже може потиснути йому руку або показати язика.

«У нього – позитивна динаміка за ці кілька днів, як він прибув до нас», - говорить Ростислав Іваник.

За словами лікаря, якщо врахувати, що від моменту поранення минулого менш як місяць, то Андрій Дячишин одужує доволі гарно. Адже після такого поранення, якого він зазнав, бійці рідко виживають. А ті що вижили, можуть роками лежати в комі, як от всім відомий Міхаель Шумахер.

«Що стосується нашого хлопчика, то ця динаміка, яка в нього є, вселяє надію, що його відновлення буде швидким та інтенсивним. За цей місяць досягнуто добрих змін», - переконаний нейрохірург.

Лікарі прогнозують, що Андрій лікуватиметься та перебуватиме на реабілітації кілька років. На жаль, зараз він ще не говорить. Але дуже добре реагує на прохання медиків.

Також до бійця вже приходили його сестра та побратими.

«Зараз ми перебуваємо у «жовтій» карантинній зоні. Тому відвідування обмежене. Але до мене вже підходили і його сестра, і побратими. Вони цікавилися як він, чи потрібно йому щось. Дуже хотіли його побачити. Думаю, що сестрі зробимо певне виключення», - каже Ростислав Іваник.

Нагадаємо, як уже повідомляв «Вголос», 29 серпня коло населеного пункту Горське Донецької області снайпер вцілив в голову бійцеві 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила Андрієві Дячишину. Куля пройшла наскрізь. Тривалий час за життя бійця боролися медики в Дніпрі. А минулого тижня його перевели на реабілітацію до Львова.

Зараз його лікує полковник медичної служби, оборонець Луганського аеропорту Ростислав Іваник. 

ІА "Вголос": НОВИНИ