Дотепер британське посольство у столиці України залишалося відкритим

Посольство Великої Британії тимчасово переїжджає з Києва до Львова у зв’язку з побоюваннями бойових дій. На думку британців, їх може спричинити початок повномасштабного вторгнення Росії.

Про це сказано на сайті дипломатичної установи.

«Посольство Британії у Києві тимчасово переміщується. Персонал посольства працюватиме з офісу у Львові», – зазначено в повідомленні.

МЗС Великої Британії повторює заклик до своїх громадян в Україні виїжджати з країни, поки є така можливість, та попереджає, що у разі військової ескалації британцям в Україні не варто розраховувати на посилену консульську підтримку чи допомогу з евакуацією.

Із січня цього року кількість російських військ біля кордонів України зросла, чим спровокувала збільшення загрози вторгнення Росії на територію нашої держави.

Нагадаємо, що у зв'язку з цим Велика Британія ще раніше вирішила тимчасово вивезти частину працівників посольства та їхніх сімей з Києва. Водночас дотепер посольство у Києві залишалося відкритим.

Велика Британія має намір протягом декількох тижнів скасувати програму видачі віз інвестора, також відомих як «золоті візи», після закликів зупинити потік «брудних грошей» у країну на тлі кризи навколо України.

ІА "Вголос": НОВИНИ