Про те, які політичні сили стояли за «переворотом», він не сказав.

Про переворот Токаєв заявив 10 січня на онлайн-саміті Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ), пише «Радіо Свобода».

Військовий контингент цієї організації, основу якого складають російські військовослужбовці, зараз перебуває у Казахстані на запит Токаєва.

Зазначимо, що він не сказав, які політичні сили стояли за «спробою перевороту».

За словами Токаєва, «під ширмою стихійних протестів розгорнулася хвиля масових заворушень, як по єдиній команді проявилися релігійні радикали, кримінальні елементи, бандити, мародери й дрібні хулігани», а потім і «озброєні бойовики, які чекали свого часу».

Як зазначив Токаєв, у заворушеннях брали участь і люди з-за кордону, яких він назвав терористами. Про які конкретно зарубіжні країни йдеться, він не сказав.

Токаєв також заявив, що влада виконала вимоги учасників мирних акцій протесту, у тому числі про зниження цін на пальне, і закликав не змішувати мирні акції з заворушеннями.

Нагадаємо, як писав «Вголос», Міністерство внутрішніх справ Казахстану заявляє, що кількість затриманих осіб, внаслідок протестів в країні, сягнула 7 939.

Також сьогодні, 10 січня, казахстанські медіа повідомили одразу про кілька смертей службовців вищого рангу правоохоронних органів Казахстану.

ІА "Вголос": НОВИНИ