Державна прикордонна служба закупила 60 сучасних безпілотників, які працюють вдень і вночі та можуть використовуватися в радіусі до 15 км від оператора.

Про це повідомляють пресслужба МВС.

«Державна прикордонна служба закупила 60 сучасних дронів, загальною вартістю майже 50 мільйонів гривень», - сказано у повідомлені.

Зараз комісія вже приймає безпілотники від постачальника.

Відомо, що частину дронів уже доставили у головний центр підготовки особового складу ДПСУ імені генерал-майора Ігоря Момота.

Загалом прикордонники уже отримали 24 безпілотники з найсучаснішим моніторинговим обладнанням. Ще 36 дронів планують отримати до кінця року.

Зазначається, що ці комплекси призначені для повітряного моніторингу порушників на віддалених та важкодоступних ділянках держкордону, фото та відеофіксації порушень та зменшення навантаження на особовий склад.

В один комплекс входять 3 безпілотники DJI Matrice 300 з системами розпізнавання перешкод.

Також вони включають пульти дистанційного керування, комбіновані підвіси з камерами денного бачення, оптичними та телевізійними камерами й лазерними далекомірами.

До слова, згідно з дослідженням соцгрупи «Рейтинг», 12% українців вважають Росію «дружньою» до України державою, а 72% думають, що вона є ворожою до нас.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ