Масові протести у Казахстані продовжуються вже кілька днів. Так, економічні збитки, пов'язані з демонстраціями, приблизно можуть становити 2-3 мільярди доларів.

Таку заяву зробив президент країни Касим-Жомарт Токаєв, в понеділок, 10 січня, пише Слово і діло.

Він зазначив, що в Казахстані брали участь бойовики із центральноазіатських країн, Афганістану та Близького Сходу.

«Насильницькі дії терористів спричинили численні жертви серед співробітників правоохоронних органів та мирних жителів, постраждало близько 1300 об'єктів підприємництва, скоєно напади на понад 100 торгових центрів, банків, спалено близько 500 поліцейських машин», - розповів Токаєв.

Нагадуємо, президент Казахстану назвав недавні події в країні «спробою державного перевороту».

За його словами, «під ширмою стихійних протестів розгорнулася хвиля масових заворушень, як по єдиній команді проявилися релігійні радикали, кримінальні елементи, бандити, мародери й дрібні хулігани», а потім і «озброєні бойовики, які чекали свого часу».

Токаєв також зазначив, що у заворушеннях брали участь і люди з-за кордону, яких він назвав терористами. Про які конкретно зарубіжні країни йдеться, він не сказав.

Як писав «Вголос», Міністерство внутрішніх справ Казахстану заявляє, що кількість затриманих осіб, внаслідок протестів в країні, сягнула 7 939.

Також сьогодні, 10 січня, казахстанські медіа повідомили одразу про кілька смертей службовців вищого рангу правоохоронних органів Казахстану.

ІА "Вголос": НОВИНИ