Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо отримував у соцмережах смертельні погрози через свою позицію проти війни в Україні.

Про це, пише «Європейська правда», з посиланням на агентство Ansa.

Поліція повідомила в середу, що двоє людей перебувають під слідством у зв'язку із погрозами вбивством на адресу Ді Майо.

Також у поліції заявили, що чоловіки, яких назвали «вовками-одинаками», не належать до жодного екстремістського угруповання.

Ді Майо став мішенню за його рішучу підтримку українського народу проти вторгнення Москви, повідомляє агентство. Поліційну охорону Ді Майо було посилено після того, як він отримав погрози.

У чатах Telegram поширювались повідомлення із текстом «Путін наказав його вбити», опубліковані профілями з російським символом Z, а також «Вони тебе прикінчать», «Брудний черв'як, підвішений за яйця» та «Помри, наволоч».

Ді Майо, заявив, що погрози не зупинять дій уряду:

 «Ми зайняли дуже жорстку позицію щодо вторгнення в Україну, але ми тримаємо канали зв'язку з Москвою та Києвом відкритими. Що мене більше турбує, то це заперечення (російських звірств), яке поширюється в Італії», - заявив Ді Майо.

Також поширювались зображення трун і сокир із погрозливими коментарями на адресу Ді Майо, які супроводжувалися репостами його антивоєнних заяв та газетних статей.

Сьогодні у "Вголос ми писали про таке:

На Фіджі заарештували яхту, яку повʼязують із російським олігархом Керімовим (фото яхти)

Що говорять в Мумбаї про війну в Україні?

ІА "Вголос": НОВИНИ