Російський омбудсменка з прав дитини Марія Львова-Бєлова незаконно всиновила дитину, яку депортували з Маріуполя в рф. За цим фактом правоохоронні органи України відкриють кримінальну справу.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

За даними МЗС, омбудсменка рф нещодавно заявила про незаконне всиновлення української дитини, яку вивезли з Маріуполя. Також Львова-Бєлова зізналася, що допомогла незаконно всиновити ще 350 дітей з окупованих територій Донбасу.

У МЗС нагадали, що вивезення українських дітей із тимчасово окупованих територій України в росію та подальше їхнє всиновлення з боку російських громадян грубо порушують законодавство України, а також Женевську конвенцію про захист цивільного населення під час війни від 1949 року, яка передбачає зобов’язання держави-окупанта не змінювати громадянського статусу дітей, і Конвенцію ООН про права дитини від 1989 року.

Глава МЗС Дмитро Кулеба ініціює відкриття кримінальної справи проти росіянки Львової-Бєлової.

Також у Міністерстві закликають міжнародну спільноту рішуче засудити триваючі злочини росії та її посадовців проти дітей на тимчасово окупованих українських територіях.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

В Одесі діти намагались розбудити батьків, які померли від передозування: деталі

Стало відомо, скільки військовополонених вдалося повернути в Україну

Через загрозу з боку рф США прискорили розміщення ядерних бомб в Європі

 

ІА "Вголос": НОВИНИ