Експрезидент Грузії Міхеіл Саакашвілі на сьогоднішньому засіданні суду заспівав гімн України.

Про це повідомляє Грузія Online.

Саакашвілі під час засідання розгорнув український прапор, який, за його словами, надіслали йому депутати Верховної Ради.

До слова, сьогодні, 9 лютого, у Тбіліському міському суді проходить слухання у справі Саакашвілі за звинуваченням у розкраданні бюджетних коштів.

Нагадаємо, Міхеіл Саакашвілі таємно прибув з України до Грузії 28 вересня. Він не був у країні з того часу, як завершилася його друга президентська каденція у 2013 році.

1 жовтня політик повідомив про своє повернення публічно та закликав прихильників вийти на мітинг. Увечері того ж дня Саакашвілі був затриманий у Тбілісі.

У прокуратурі Грузії заявили, що Саакашвілі засуджений до шести років в'язниці та доставлений до в'язниці міста Руставі на виконання рішення суду.

Проти нього також відкрили нову справу за незаконне перетинання кордону. У в'язниці Саакашвілі оголосив голодування і лише через 40 днів припинив його.

Під час зустрічі зі своїми адвокатами Саакашвілі знепритомнів. Після цього політика перевели у тюремну реанімацію.

Офіційний Київ заявляє, що добиватиметься його повернення як громадянина України, проте Тбілісі таку можливість відкидає.

Також, прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі, відповідаючи на запитання журналіста про голодування колишнього президента Грузії Міхаеля Саакашвілі заявив, що кожна людина має право на самогубство.

ІА "Вголос": НОВИНИ