Депутат Львівської обласної ради Тарас Чолій вважає, що на відміну від сфабрикованих справ проти політичних опонентів, представників привладної партії “Слуг” є за що притягти до кримінальної відповідальності.

Про це він заявив під час прямого етеру “Народного Толк Шоу” на телеканалі NTA.

Депутат впевнений, що справа, яку інкримінують 5-му Президенту України Петру Порошенкові є вигідна лише Російській Федерації. Так, він пояснює, що політична ситуація в Україні зараз дуже нагадує свої сценарії в Білорусії та Казахстані.  Він також нагадав, що те, у чому звинувачують Петра Порошенко не входило до компетенцій самого Президента. 

Президент, колишній чи теперішній, відповідає за три напрями: силовий блок, адже він є Верховним Головнокомандувачем, дипломатичний блок та він керує РНБО.Окрім інституції президента в Україні є й інші відповідальні особи, які також керували на момент головування Петра Порошенка. Очевидно, якщо мова йде про якийсь злочин, потрібно говорити про усіх осіб при владі та хто, за що відповідав, а не лише про особисту ворожнечу Зеленського та Порошенка”, - переконує Чолій.

Саме тому, на думку Тараса Чолія, державну зраду дійсно можна інкримінувати, однак не колишньому Президентові, а нинішній владі. 

В Україні відбувається відвертий реванш проросійських сил, для яких мир з Путіним ціною крові та втрат території - є найкращим вирішенням ситуації. Зеленський усвідомлює, що саме представники “Слуг” є винуватцями тих злочинів, за яку вони нестимуть кримінальну відповідальність: справу вагнерівців, за здані позиції, за завалення оборонного замовлення та масу інших речей. Є прямі факти державної зради в цих випадках”, - пояснив Тарас Чолій. 

Нагадаємо, народний обранець прилетів рейсом W61567 авіакомпанії WizzAir о 9 годині 03 хвилини.

Біля аеропорту зібралися сотні прихильників Петра Порошенка. Також присутні соратники лідера «Європейської Солідарності».

Додамо, що коли Петро Порошенко прилетів в Україну з Варшави у нього намагалися відібрати паспорт. 

Як повідомив Порошенко, це було за вказівки чиновника з ДБР.

Згодом, радник Головнокомандувача ЗСУ Дмитро Ярош звернувся до президента Володимира Зеленського зі закликом «берегти Порошенка».

Пізніше, у Державному бюро розслідувань повідомили деталі так званої “вугільної справи», у якій фігурує п’ятий президент України, народний депутат Петро Порошенко.

Під час перерви засідання, колишній президент України Петро Порошенко порадив нинішньому главі держави Володимиру Зеленському не вживати заборонених психотропних речовин.

ІА "Вголос": НОВИНИ