Служба безпеки України встановила особи зрадників, які приєдналися до створеного агресором «головного управління мвс у Запорізькі області».

Про це повідомляє  пресслужба СБУ.

«У ході оперативних дій співробітники СБУ зібрали всі установчі дані на кожного колаборанта, задокументували злочинну діяльність і встановили місця їх перебування та маршрути переміщення, адже вони переховуються від правосуддя на тимчасово окупованій території Запоріжжя», – пишуть у пресслужбі.

Як пишуть на сайті СБУ, за завданням російських кураторів, так зване «мвс» придушує опір і залякує мешканців тимчасово окупованих територій. Для цього застосовують репресивні методи, масові переслідування і затримання громадян за надуманими приводами.

Правоохоронці задокументували факти викрадення людей, до яких потім вчиняли насильство чи погрожували фізичною розправою.

Також колаборанти незаконно проникають до помешкань місцевих жителів, які виїхали на підконтрольну українській владі територію. Після таких «обшуків» з будинків зникають гроші, побутова техніка та інші особисті речі власників.

Крім того, фейкові правоохоронці обклали «даниною» місцевих підприємців, у тому числі керівників фермерських господарств, за можливість вести комерційну діяльність.

Читайте також на ІА «Вголос»

Росії потрібна оперативна пауза – Подоляк

Зеленський закликав Захід заборонити в'їзд усім громадянам Росії

Російські війська не можуть просуватися на Донеччині – британська розвідка

 

ІА "Вголос": НОВИНИ