Через безпекову ситуацію навколо України панікувати не потрібно. Зараз для цього немає жодних приводів.

Про це під час брифінгу заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов.

Посадовець звернувся до ЗМІ та громадян із закликом знизити напруженість та не панікувати. Україна повністю тримає ситуацію під контролем.

Данілов наголосив, що ситуація в нашій державі є складною ще з 2014 року. Все те, що зараз відбувається біля кордонів України, для нас не є несподіванкою.

Секретар РНБО також розкритикував ініціативу мера Києва Віталія Кличка зібрати так зване засідання Асоціації міст України для обговорення заходів із захисту областей та міст. Данілов зазначив, що для цього є Збройні сили. Українські військові готові дати відсіч ворогу.

За даними Ради нацбезпеки і оборони, на українському кордоні перебуває орієнтовно 109 тисяч військових країни-агресорки. Ще 10-11 тисяч осіб додатково їх супроводжує. Данілов не вважає збільшення кількості ворожих військ великим.

Як писав «Вголос», Лукашенко хоче стягнути «цілий контингент» військ на кордон з Україною. Самопроголошений президент Білорусі заявив, що це його відповідь на те, що до кордону нібито почали стягувати українські війська.

Також ми повідомляли, що британські депутати пропонують конфіскувати активи російських олігархів.

ІА "Вголос": НОВИНИ