У Львівській клінічній лікарні «ОХМАТДИТ» для дітей створять передопераційний хол нового зразка. Так, мова йде про приміщення адаптивного типу для введення в наркоз і післяопераційного пробудження у присутності батьків.

Про це повідомила пресслужба ЛМР.

Відомо, що даний проект з гаслом «У лікарні - нестрашно!» розробила міжсекторальна команда, яка об’єднує медиків львівського «Охматдиту», фахівців Львівської національної академії мистецтв, а також волонтерів громадської організації «Фундація підтримки мистецьких ініціатив «Візія».

Метою проекту є зміна уявлення українців про операції у дітей і створити щось нове і дуже потрібне – передопераційний хол нового зразка на базі львівського «Охматдиту». Творці проєкту переконані, що в лікарні може бути затишно, як удома, казково, як у сні, а найважливіше – зовсім не страшно для малечі.

Дана практика вже давно поширюється у країнах Європи.

Палата для дітей буде розміщена у центрі малоінвазивної хірургії. Там збираються провести ремонтні роботи, закуплять автоматизовані розсувні двері, а українські художники розмалюють стіни кімнати казковими сюжетами.

«У закордонних практиках це нормально, коли мама відводить за руку в операційний блок і забирає після операції. Присутність мами чи тата впливає на одужання дитини. Ця практика за кордоном існує уже давно. Ми близькі до того, щоб зробити таке у себе в Охматдиті», – ділиться керівник Центру малоінвазивної хірургії «Охматдиту» Андрій Дворакевич.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ