В п'ятницю зранку, 30 липня, у Львові біля пам'ятника Тарасу Шевченку, що на проспекті Свободи, стартував Марафон, присвячений до Дня Незалежності.

Так, сьогодні троє спортсменів вирушили зі Львова у надмарафонський пробіг. Він триватиме аж до Дня Незалежності, 24 серпня, і закінчиться у місті Сєвєродонецьк.

Про це повідомляється на сайті Львівської обласної ради.

Відомо, що під час пробігу спортсмени будуть замінювати один одного впродовж дистанції 1 388 кілометрів. Марафон відбуватиметься у різних містах Львівської, Тернопільської, Хмельницької, Вінницької, Черкаської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Донецької та Луганської областей.

Варто зазначити, що сьогодні на проспекті Свободи зібралися спортсмени, громадськість, депутати Львівської обласної та міської рад. Священнослужитель освятив прапори, які спортсмени передаватимуть з рук у руки та донесуть до фінішу.

«Ми зібралися на центральній площі Львова, щоб підтримати спортсменів. Адже марафон проводиться з нагоди найвеличнішого державного свята – Дня Незалежності України. Переможний фініш 24 серпня стане яскравим прикладом гордості за свою країну. Також дуже символічно, що марафон триває водночас з проведенням Олімпійських ігор у Токіо. Це символічна підтримка наших олімпійців. Українці повсюди своїми вчинками демонструють великий патріотизм і гордість за свою країну. Нас не зупиняють ані тисячі кілометрів, ані труднощі», - наголосила Ірина Гримак.

Нагадуємо, метою такого пробігу є популяризація оздоровчого бігу і здорового способу життя,  утвердження ідеї державності та відзначення 30- річчя Незалежності України, а також залучення любителів бігу в кожному місті.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ