Уряд Швейцарії схвалив останні санкції проти білорусі та росії за агресію проти України, таким чином приєднавшись до вже п’ятого раунду санкцій ЄС проти москви й мінська.

Про це повідомляє Reuters.

«Список санкцій Швейцарії (проти рф та білорусі – ред.) тепер повністю відповідає списку Євросоюзу», - йдеться в заяві уряду Швейцарії.

Зазначається, що ці обмежувальні заходи включають ще 200 фізичних та юридичних осіб, у тому числі двох дочок президента росії володимира путіна.

Санкції швейцарського уряду набирають чинності сьогодні, 13 квітня, о 19.00 годині за київським часом.

До слова минулого тижня альпійська країна заявила, що наразі заморозила 7,5 мільярдів швейцарських франків (8 мільярдів доларів) коштів та активів під санкціями проти росіян.

Нагадаємо, 8 квітня Європейський союз ввів п'ятий пакет санкцій проти росії.

Новий пакет санкцій включає:

  • заборону на купівлю, імпорт або передачу російського вугілля та інших твердих викопних видів палива в ЄС з серпня 2022 року;
  • заборону на доступ до портів російським кораблям. Виняток для сільськогосподарських і харчових вантажів, гуманітарної допомоги та енергетики;
  • заборону на будь-які російські та білоруські автоперевезення в межах країн ЄС, в тому числі на транзит. Виняток для фармацевтичних, медичних, сільськогосподарських та харчових вантажів, включаючи пшеницю;
  • заборону на експорт авіапалива, квантових комп'ютерів, високотехнологічної електроніки, програмного забезпечення та іншого обладнання. А також заборону на імпорт деревини, цементу, добрив, морепродуктів і алкоголю;
  • заборону на участь російських компаній в державних закупівлях в країнах-членах ЄС, будь-якої фінансової підтримки російських державних органів, заборону на депозити, криптогаманці, а також на продаж росії і білорусі банкнот і переказних цінних паперів, номінованих в будь-якій офіційній валюті країн ЄС.

«Ці санкції були прийняті після звірств, скоєних російськими збройними силами в Бучі та інших місцях, що знаходяться під російською окупацією. Мета наших санкцій - зупинити безрозсудну, нелюдську і агресивну поведінку російських військ і дати зрозуміти особам, які приймають рішення в кремлі, що їх незаконна агресія дорого обходиться», - зазначив глава європейської дипломатії Жозеп Боррель.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ