Скандальний каратист та депутат Львівської районної ради Станіслав Горуна, який заявив, що “спорт поза політикою” знову осоромився.

Після свого виступу, українська легкоатлетка Ярославу Магучіх обійнялась та зробила знимок з російською спортсменкою. Одразу ж після цього на неї звалився шквал критики від українців. 

Осторонь не залишився і львівський каратист та бронзовий чемпіон Олімпійських ігор Станіслав Горуна. На відміну від багатьох українців, Горуна вирішив стати на захист Магучіх. Спортсмен опублікував скандальний та емоційний пост на своїй сторінці у Facebook, в якому висловився, що “спорт, мать вашу, поза політикою!” 

 

Українці таку реакцію не сприйняли та висловили хвилю протестів проти спортсмена у соцмережах. Проте, замість того, аби вибачитись спортсмен продовжив в тому ж дусі та дав скандальне інтерв’ю спортивному You Tube каналу “Отдушивдушу”.

Раніше ми вже писали про пост Горуни та повідомляли, що спортсмен неодноразово відвідував Росію.

Що такого сказав Горуна в інтерв’ю?

Спортсмен заявив, що написати пост на захист Ярослави Магучіх його підштовхнула реакція людей, які змішали спорт з політикою.

 

“В нас є ультраправі радикали, яким потрібно додати перчинку і вони додали контекст. У свою перемогу Ярослава не вкладала політичний контекст. Йде ср*ч. Розмішали це все з політикою і тему спорту перевели в площину війни та воїнів АТО. Заполітизували це все і почали розносити дівчину, яка заробила медаль для України. Я, як мужик, рефлекторно взяв і заступився за неї. Заходжу ввечері в соцмережі й читаю про перемогу Ярослави, а в коментарях пишуть всі, що це зрада. Ось тоді я й вирішив написати свою реакцію. На мене тонну г*вна вилили. Я тоді не знав, що буде така реакція, але тепер, коли я знаю, я б ще раз так зробив!

Горуна сказав, що після того, як він виставив цей пост, йому погрожували та всіляко обзивали в соцмережах, але спортсмен просто всіх блокував.

Також Горуна звинуватив активіста Сергія Стерненка та журналіста Романа Скрипіна в тому, що саме вони розігнали цей скандал.

 

“Я знаю з чиєї подачі розпочався цей “розгон”. Перший був Сергій Стерненко. Він про Ярославу Магучіх зробив цілий випуск на своєму каналі, яка вона “зрадниця України”. Я не буду погрожувати, але я запам’ятав це і коли в мене буде можливість - я віддам“.

“Так само я це написав Роману Скрипіну. Я думав, що він інтелігентний. Людина старша, з колосальним досвідом. Знаю його особисто, адже він приїжджав часто до Львова. Він таку “єресть” написав про мене на фоні того всього, загорнувши це під зраду. Це два ультраправі радикали. Я не розумію їхнього мотиву, але однозначно, те що відбулося, ті всі Олімпійські медалі - це перемога. Чому це все було вивернуто під зраду, я не знаю. Після того, що він про мене написав (Скрипін) я йому просто подякував. Я йому особисто написав, що я запам’ятав”.

“Якщо такого буде багато, то ми перестанемо довіряти один одному і будемо бачити в кожному ворога. Так не можна. Точно не я і не Магучіх вороги нашого народу”, - сказав Горуна

16 серпня також своє інтерв’ю опублікував 24 канал. Нагадаємо, що цей канал належить медіахолдингу ТРК “Люкс”, власником якого є дружина мера Львова Катерина Кіт - Садова. Андрій Садовий є лідером партії Самопоміч, від якої Станіслав Горуна є депутатом Львівської районної ради.

Раніше ми писали, що добровольці Львова вимагають в «Самопомочі» відкликати Станіслава Горуну з депутатства

Реакція Стерненка та Скрипіна

Роман Скрипін прокоментував цю ситуацію на своїй сторінці у Facebook. Журналіст сказав, що особисто знайомий з Горуною, адже той приходив на його тренінги з комунікації.

“Найцікавіше, що у Львові Ви були слухачем мого тренінгу з комунікації. Очевидно, я нікудишній лектор. Або Ви недолугий студент. І чогось не почули. То персонально для Вас золоте правило: нічого не говори, нічого не пиши. Промовч. Кожен робить свою справу. То робіть, що Ви найкраще вмієте. Але враховуйте найважливіший момент, що Ви презентуєте цілу державу, а не персонально себе.”- пише Скрипін.

 

Сергій Стерненко сарказмом прокоментував цю ситуацію:

ІА "Вголос": НОВИНИ