SpaceX Ілона Маска стала однією з найдорожчих приватних компаній у світі. Вважають, що саме ця аерокосмічна компанія допоможе її власнику стати першим трильйонером у світі.

Про це повідомляє CNBC.

У компанії Morgan Stanley вважають, що ракети Starship виробництва SpaceX матимуть масштабні позитивні наслідки.

Starship - це масивна ракета для відправлення вантажів і людей на Місяць та Марс. Ракети можна використовувати повторно, що суттєво здешевлює запуски. Наразі компанія проводить випробування і вже здійснила кілька коротких польотів.

«Цей технологічний розвиток може потенційно змінити очікування інвесторів щодо космічної галузі. Як сказав один клієнт, говорити про космос перед Starship – це все одно що говорити про Інтернет перед Google», – заявив аналітик компанії Адам Джонас.

Компанія також відзначає Starlink – проєкт зі створення супутникової інтернет-мережі. За словами Ілона Маска, цей напрям може приносити SpaceX до 30 мільярдів доларів щороку. Водночас аналітики Morgan Stanley вважають, що проєкт стане прибутковим лише у 2031 році, але з того часу стане надійним джерелом фінансування для інших космічних проєктів компанії.

«Більше ніж один клієнт сказав нам, якщо Ілон Маск стане першим трильйонером, це буде не через Tesla. Інші стверджують, що SpaceX може з часом стати найціннішою компанією у світі у будь-якій галузі», – сказав Джонас.

Відомо, що Bloomberg оцінює його статки у 242 мільярди доларів.

З початку року Маск заробив 72 мільярди доларів. Поки, він є найбагатшою людиною у світі.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ