Апеляційний суд Києва залишив без змін запобіжний захід для колишнього президента Петра Порошенка. Особисте зобов'язання діє й надалі.

Про це стало відомо під час засідання суду.

«Колегія суддів постановила: ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 19 січня 2022 року... залишити без змін», - сказав суддя.

Суддя також зазначив, що ухвала набирає законної сили з часу її оголошення й оскарженню не підлягає.

До слова, прокуратура вимагала скасувати рішення Печерського райсуду Києва та відправити Порошенка під вартою з альтернативою виходу під заставу в 1 млрд гривень.

Проте апеляційна інстанція не задовольнила клопотання прокуратури та захисту й залишила запобіжний захід без змін.

Нагадаємо, п'ятому президентові інкримінують державну зраду і сприяння терористичним організаціям.

Зокрема, в прокуратурі заявляють, за згодою Порошенка Україна закуповувала вугілля на окупованих Росією територіях Луганської та Донецької областей.  

Адвокати п'ятого президента тим часом вимагають скасування будь-яких обмежень для нього на період слідства.

Крім того, нещодавно президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія готова надати п’ятому президенту України Петру Порошенку «політичний притулок».

Згодом, п'ятий президент України, народний депутат від «Європейської солідарності» Петро Порошенко після пропозиції лідера РФ Володимира Путіна надати йому політичний притулок закликав його не втручатись в Україну та звернувся до президента Володимира Зеленського. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ