В результаті стрілянини загинуло п'ятеро військовослужбовців, ще п'ятеро отримали травми і потрапили в лікарню.

У зв'язку з цим, в місті Дніпро 28 та 29 січня оголосили траур.

Про це йдеться на сайті міської ради Дніпра.

Таким чином, перед міською радою та на будівлях комунальних підприємств та закладів приспустили державні стяги та повісили траурні стрічки.

Відомо, що прощання із загиблими під час трагедії відбудеться 29 січня о 10:00 в Палаці культури «Машинобудівельників» у Дніпрі.

Нагадуємо, 27 січня на території Південного машинобудівного заводу («Південмаш») сталася трагедія. Військовослужбовець Національної гвардії України, солдат строкової служби Артемій Рябчук, якому не більше ніж 21 рік, під час видачі зброї, з невстановлених причин пострілами з автомата Калашникова розстріляв караул військовослужбовців НГУ, після чого зі зброєю втік. У результаті цього п’ятеро осіб загинули - четверо нацгвардійців та цивільна жінка, а ще п’ятеро отримали поранення.

ДБР відкрило кримінальне провадження, кваліфікувавши розстріл у Дніпрі як умисне вбивство. Підозрюваного нацгвардійця затримали.

Попередньо відомо, що Артемія Рябчука будуть судити одразу за трьома статтями Кримінального Кодексу України -  115 (Умисне вбивство) 408 - дезертирство), 410 (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї та боєприпасів). 

Сьогодні, 28 січня, відбувається судове засідання Кіровського райсуду Дніпра, де затриманому обиратимуть запобіжний захід.

ІА "Вголос": НОВИНИ