Працівники навчальних закладів, які відмовилися вакцинуватися від ковіду, будуть відсторонені від роботи.

Таке рішення прийняла міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Львова 5 листопада.

Так, в пункті 3.6 протоколу №50 позапланового засідання міської комісії з ТЕБ та НС вказано:

«Керівникам закладів професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти, незалежно від типу форми власності забезпечити виконання постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 №1236 (зі змінами) щодо відсторонення від роботи (виконання робіт) працівників, обов’язковість профілактичних щеплень проти COVID-19 яких визначена наказом Міністерства охорони здоров’я України від 04.10.2021 №2153 та які відмовляються або ухиляються від проведення таких обов’язкових профілактичних щеплень проти COVID-19».

Однак, відмовитися від щеплення можуть ті працівники освіти, які мають абсолютні протипокази, підтверджені медичним висновком.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», у Львові через ковідний карантин навчання у школах проводять дистанційно, а дитячі гуртки та секції – зачинено. Натомість батьки школярів вимагають аби міськрада відновила  очне навчання. Для цього навіть було створено петицію, яка протягом доби набрала понад 500 голосів. Також батьки провели під стінами міськради мовчазну акцію, куди принесли шкільні парти. Міська влада Львова пообіцяла розглянути питання про відновлення очного навчання з понеділка, 8 листопада. Проте, наразі, з понеділка відновлюється навчання тільки у Дрогобичі.

ІА "Вголос": НОВИНИ