У Львові впроваджують систему Е-квитка. Наразі видача карток вже стартувала для пільгових категорій. Якщо для них картка є безплатною, то звичайним мешканцям прийдеться за неї заплатити 60 гривень. Місцева влада вже найближчим часом планує встановити пункти продажу транспортних карток.

Про це «Вголосу» повідомив керівник Департаменту мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило.

Як ми раніше писали, будуть три типи карток. Персоналізована - міститиме ваші особисті дані. Вона видаватиметься пільговим категоріям населення, а також тим, хто виявить бажання та подасть всі необхідні дані.

Фото:Леокарт

На відміну від персоналізованої дві інші можна буде придбати в пунктах продажу. Загальна - карта призначена для регулярного застосування. Таку карту можна буде купити без будь-яких документів у мережі роздрібної торгівлі. Туристична карта буде призначена для короткострокових поїздок туристів у необмеженій кількості. Такі карти будуть мати декілька термінів та продаватимуться в туристичних місцях (Залізничний вокзал, автостанція тощо)

"На сьогодні вже фіналізуються переговори з потенційними операторами, які нам допоможуть розмістити відповідне обладнання. Ми плануємо, що це буде близько 400 точок продажу транспортних карток. Це будуть переважно такі локації, як: аеропорт, вокзал, автостанції, ТРЦ, зупинки тощо. Це потрібно для того, щоб більш комфортно пасажирам було придбати картки" - каже Олег Забарило.

За його словами, для платних категорій населення транспортні картки коштуватимуть 60 гривень. Це є вартість електронної картки, як самого носія. Вже надалі використовувати термінали для поповнення цих карток можна буде їх запрограмувати чи на здійснення разових поїздок, чи на підставі місячних, піврічних або річних абонементів.

Пасажири, які бажають отримати пільгову картку також мають можливість дистанційно подати документи, використовуючи цифровий підпис для отримання транспортної картки.

Видачу карток для пільгових категорій розпочали ще 8 грудня 2021 року. Загалом у Львівській МТГ є близько 200 тис. пільговиків. Станом на сьогодні близько 50 тис. карток вже видрукувано, а 10 тис. мешканців вже отримали свої картки.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Львові вирішили відтермінувати підвищення тарифів, адже Е-квиток залишається не впровадженим повноцінно.

Також відтепер, аби скористатися пільгами для проїзду, необхідно мати персональну транспортну картку. Наявність посвідчення чи студентського квитка не буде підставою для безоплатного проїзду

 

ІА "Вголос": НОВИНИ