Відповідне рішення міська комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС) ухвалила сьогодні, 10 листопада.

Про це у своєму телеграм каналі повідомив секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак. 

«З понеділка, 15 листопада, відновлюється очне навчання для учнів початкової школи. Виконавчі органи інформують, що опалення у навчальних закладах уже ввімкнене», - пише секретар ЛМР. 

Водночас Маркіян Лопачак зауважив, що дія інших карантинних обмежень продовжена до 29 листопада. Зокрема, це стосується правил роботи закладів сфери послуг, проведення масових заходів, та жорсткі вимоги щодо вакцинації та контролю захворюваності. 

"Ситуація із захворюваністю ще складна, тому наразі немає можливості їх послаблювати. Бережіть здоров‘я і вакцинуйтеся, якщо досі не встигли цього зробити"- закликав львів'ян серекертар Львівської міськради.

Хроніки «червоної зони» на Львівщині

Нагадаємо, як писав "Вголос", з 18 жовтня у Львові посилено карантинні обмеження. В місті заборонені масові заходи, а для доступи для більшості сервісів відкритий лише за умови наявності сертифікату про вакцинацію або ж ПЛР-тесту (ресторани та кафе, кінотеатри та галереї, готелі та хостели, спортзали та салони краси).


Водночас за даними редакції у львівських продуктових крамницях, а також у магазинах, які торгують товарами першої необхідності, та аптеках не вимагатимуть від покупців ковід-сертифікатів, негативних ПЛР-тестів чи інших документів.

Зауважимо, що Львівщина перебуває в «червоній» карантинній зоні, внаслідок чого на території області ввели додаткові обмеження. Проте у самому Львові наразі не йде мова про запровадження повного локдауну. Понад те, для проїзду у львівських маршрутках не вимагається наявності сертифікату про щеплення чи ПЛР-тесту. 

Додамо, що з огляду на спалах COVID-19 у Львові Рада церков міста закликала вірян по можливості утриматись від відвідування храмів на час гострої фази пандемії. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ