Президент України Володимир Зеленський взяв участь у віртуальному саміті за демократію, ініційованому президентом США Джозефом Байденом. На ньому глава нашої держави розповів про досягнення.

Про це йдеться на сайті Офісу президента.

Під час свого виступу Володимир Зеленський заявив, що незалежність, свобода та демократія є частиною ДНК українців. Також він нагадав історію становлення України як незалежної держави у 1991 році.

За словами президента, Україна стала лідером демократичних перетворень у регіоні. Також наша держава досягла суттєвого прогресу в розбудові власних демократичних інституцій і є надійним партнером для всіх, хто готовий ставати на захист демократії та свободи у світі.

«Об’єднавшись, ми маємо зробити цей світ вільнішим, безпечнішим, демократичнішим. Наполегливо втілюємо це в життя. І продовжимо це робити», – зазначив глава держави.

Зеленський також наголосив на вже досягнутих кроках, а саме, ухвалення закону про деолігархізацію, завершення реформи децентралізації, відновлення механізму народовладдя, розбудовування інститутів прямої демократії.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ