На думку Москви, окремі райони Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) повинні бути інтегровані до складу країни на особливих умовах.

Про це на брифінгу в Києві заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, пише РБК-Україна.

«Російська версія майбутнього ОРДЛО - ці території будуть реінтегровані в Україну як окремі утворення, з правом вето на прийняття будь-яких рішень на національному рівні, що стосуються стратегічного розвитку України. Цього не станеться ніколи», - сказав Кулеба.

Глава МЗС підкреслив, що є мінські угоди. Вони мають на увазі, що цим територіям буде надано особливий статус як частина реформи децентралізації, яка реалізується в Україні.

«Ми готові рухатися в напрямку виконання мінських угод, але ми ніколи не погодимося з російською імплементацією Мінських угод», - додав міністр.

За його словами, при обговоренні мінських угод потрібно ставити питання таким чином: коли Росія почне виконувати ці домовленості?

«Чому ми завжди чуємо меседжі про те, що це Україна повинна щось виконати? Це не ми є агресором, не ми блокуємо роботу ТКГ (Тристоронньої контактної групи - ред.). Не ми блокуємо проведення саміту нормандської четвірки. Нумо говорити про те, що повинна виконати Росія», - резюмував Кулеба.

Нагадаємо, постійний представник Російської Федерації в ООН Василь Небензя заявив, що загрози вторгнення Росії до України немає. Він закликав надати докази підготовки до нападу та нагадав, що президент України Володимир Зеленський закликав не нагнітати ситуацію «навколо перебування російських військ на кордоні».

До слова, в адміністрації президента США Джозефа Байдена порівняли російського президента Володимира Путіна з лисицею в курнику після того, як він заявив про загрозу для Росії з боку України через імовірне підключення НАТО до війни.

ІА "Вголос": НОВИНИ