Організація Північноатлантичного договору (НАТО) ухвалила рішення про включення України та Грузії до Альянсу. Однак терміну їх входження поки не встановлено.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга в інтерв'ю La Repubblica.

«Україна вже подала заявку на членство і ми вирішили працювати над цим, підтримуючи її реформи, допомагаючи у модернізації збройних сил за нашими стандартами. У 2008 році ми вирішили, що Україна та Грузія стануть членами (НАТО - ред.), але ми не встановлювали, коли саме», – сказав Столтенберг.

Він зазначив, що лише Україна повинна вирішувати: вступати їй до Альянсу чи ні, та наголосив, що РФ не має права втручатися в це питання.

На питання, чи може Україна приєднатися до НАТО у найближчі кілька місяців, Столтенберг відповів:

«Зараз на порядку денному реформи — допомога Україні. Повторюю: зараз справа у російській агресії. Вони окупували частину України — Крим, контролюють Донбас за підтримки сепаратистів, а потім хочуть змусити нас прийняти юридично зобов'язувальний договір, який би порушив національний суверенітет».

Нагадаємо, «Вголос» писав, що під час засідання Ради Росія-НАТО союзники Договору підтвердили політику відкритих дверей Альянсу і право кожної країни вибирати власні механізми забезпечення безпеки.

ІА "Вголос": НОВИНИ