Між Україною та Міжнародним агентством з атомної енергії (МАГАТЕ) готується угода про гарантії безпеки ядерних об'єктів. 

Про це заявив т.в.о. президента НАЕК «Енергоатом» Петро Котін в ефірі інформаційного марафону всеукраїнських каналів, повідомляє Укрінформ.

«Я знаю, що зараз працює український регулятор над цим (Держатомрегулювання - ред.). Готується угода між МАГАТЕ та Україною про те, щоб МАГАТЕ забезпечило гарантії щодо ядерного матеріалу, що знаходиться на атомних станціях, а також гарантії безпеки наших ядерних об'єктів», - сказав Котін.

За його словами, також немає остаточного рішення про візит очільника МАГАТЕ Рафаеля Маріано Гросі в Україну, насамперед необхідно значно доопрацювати відповідну угоду.

Крім цього, Котін прокоментував можливу участь Держкорпорації «Росатом» у переговорах щодо безпеки українських ядерних об'єктів та запевнив, що з росією можна домовлятись лише про санкції проти них.

«Все, що ми можемо з ними обговорювати, – це санкції проти них. Ось і все», - додав Котін.

Нагадаємо, на цю мить Чорнобильська та Запорізька атомні електростанції знаходяться під контролем російських військових.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ