Українського режисера Євгена Лавренчука, якого 17 грудня минулого року затримали в Італії на вимогу Росії, відпустили під домашній арешт.

 Про це повідомила його мама, Ірина Лавренчук.

«Друзі! Є новина!

Євгена відпустили під домашній арешт! Вчора пізно вночі ми змогли з ним коротко поспілкуватися - він у бадьорому настрої, стан здоров'я нормальний, просить передати вам всім величезну подяку за підтримку. Це стало можливим завдяки ефективній роботі адвокатів, МЗС, консульства України, завдяки вашим листам та акціям на підтримку, завдяки активності української діаспори, засобів ЗМІ, всіх учасників цієї групи та однодумців», - каже вона.

Ірина Лавренчук також попросила усіх друзів Євгена не писати йому, адже все ще йде слідство і на режисера накладено певні обмеження.  

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», українського режисера Євгена Лавренчука затримали у Неаполі 17 грудня під час пересадки на літак, яким він мав прибути до Львова. Причина арешту – вимога Росії екстрадувати його до Москви. Цілий місяць українця утримували в  італійському СІЗО.

На захист українця виступили його друзі, колеги, уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова та міжнародні організації.

ІА "Вголос": НОВИНИ