Молодша дочка першого президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва Малія вперше прокоментувала протести в країні, назвавши їх «трагічними подіями».

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на її сторінку у Фейсбуці.

«З важким серцем переживаю трагічні події у нашій країні. Бракує слів, щоб висловити біль та жаль через жертв і загиблих людей. Висловлюю щирі співчуття сім'ям усіх загиблих. Нехай цей жорстокий урок для всіх нас стане останнім у нашій історії. Це неправильно, коли люди гинуть у мирний час», – написала Малія Назарбаєва.

Вона також подякувала за моральну підтримку своєму батькові в цей момент.

Варто зазначити, що старша дочка Назарбаєва Даріга пропустила два засідання Мажилісу (нижньої палати) парламенту Казахстану. Її помічники пояснили це зараженням коронавірусом.

З початку політичної кризи в Казахстані Нурсултан Назарбаєв та члени його родини не з'являлися на публіці та не коментували події в країні.

Ряд місцевих ЗМІ писали, що Назарбаєв залишив Казахстан, але незабаром його радник-прессекретар Айдос Укібай заявив, що «єлбаси» перебуває в столиці Казахстану.

За його словами, Назарбаєв проводить ряд консультативних зустрічей і перебуває на прямому зв'язку з президентом Казахстану Касим-Жомартом Токаєвим.

До слова, «Вголос» писав про хронологію подій в Казахстані.

Також додамо, що в трьох регіонах Казахстану влада скасовує режим надзвичайного стану. Так, мова йде про Павлодарську, Західноказахстанську та Північноказахстанську області.

ІА "Вголос": НОВИНИ