У четвер, 14 квітня, Верховна Рада визнала війну росії в Україні геноцидом. «За» проголосували 363 народні обранці.

Про це у фейсбук повідомив народний депутат від Євросолідарності Володимир В'ятрович.

Так, у постанові про Заяву Верховної Ради України «Про вчинення Російською Федерацією геноциду в Україні» депутати також закликали міжнародну спільноту засудити воєнні злочини та злочини проти людяності, які скоюють російські окупанти в Україні.

«Росія не просто хоче захопити нашу територію чи розбити військо. Її мета– знищити нашу державу і націю. Дії росіян у Маріуполі, Бучі, Бородянці і багатьох інших місцях підпадають під визначення злочину геноциду», - написав він.

В'ятрович додав, що ця постанова кладе початок міжнародно-правовій оцінці злочинів рф та її армії  в Україні, які на політичному рівні вже назвали геноцидом лідери не лише України, але й США та Канади.

Також на сьогоднішньому засіданні Парламенту депутати заборонили в Україні символіки військового вторгнення росії Z та V.

Уніан пише, що за ухвалення закону про заборону пропаганди російського нацистського тоталітарного режиму, акту агресії проти України з боку Російської Федерації як держави-терориста, символіки, яка використовується збройними та іншими воєнними формуваннями Російської Федерації у війні проти України (реєстраційний номер 7214) проголосувало 354 народних депутатів.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ