Полк «Азов» розцінює удар по Оленівці як акт публічної страти. росія здійснила його від безкарності. Вони звикли, що їх ніхто не притягне до відповідальності, навіть за відкрите порушення законів, звичаїв і правил ведення війни.

Про це йдеться в офіційній заяві тимчасового виконувача обов’язків командира полку «Азов» майора Микити Надточія, «Раз-Два», щодо масового вбивства українських військовополонених 29 липня 2022 року в Оленівці на тимчасово окупованій території Донецької області.

«Ми, «Азов», Україна, як держава, і весь цивілізований світ боляче дамо відсіч, щоб росія це запам’ятала раз і назавжди. Ми вже з’ясовуємо імена виконавців та організаторів страти наших полонених. Ми маємо попередню інформацію, але поки не готові її озвучувати. Ми знайдемо їх, де б вони не перебували – на окупованих територіях України, в росії чи в третіх країнах. Україна як держава забезпечить справедливе покарання. Тому вони брехали про українську армію, а сьогодні підтвердили свій злочин заявою посольства», – сказав Микита Надточій.

Командир азовців звернувся також до російського диктатора володимира путіна.

«Я хочу нагадати Путіну, який особисто несе відповідальність за цей воєнний злочин, що в домі повішеного про мотузку не говорять.

Вы сами будете казнены вместе со своими шакалами и посольствами. Все, как вы любите, со всеми справками и печатями, по решению международного трибунала. Варварская недоимперия будет разрушена», – сказав «Раз-Два» російською мовою.

Надточій також запевнив, що росія не вбила «Азов», не стратила, як вона гадає: «Азов» тепер – уся країна. Кожен українець буде мстити за кожного нашого замученого і загиблого побратима».

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ