Кількість вакцинованих освітян на Львівщині зросла всередньому на 4 % за добу, а кількість закладів середньої освіти, які досягнули рівня вакцинації 80% усіх представників колективу – збільшилась на 7%. 

Про це «Вголосу» повідомив директор Департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска під час брифінгу щодо ситуації із навчанням у закладах Львівської області. 

Станом на 24 вересня, динаміка вакцинації серед працівників закладів середньої освіти у Львівській області збільшилась. Зокрема, за словами Олега Паски, кількість вакцинованих освітян на Львівщині зросла всередньому на 4 % за добу. 

Кількість закладів середньої освіти, які досягнули рівня вакцинації 80% усіх представників колективу збільшилась на 7%. На Львівщині в очному режимі працює 31% шкіл. До слова, станом на 22 вересня таких шкіл було 24 %. 

«Вакцинація йде дуже швидко. За останні два дні кількість шкіл, які досягли показника 80% вакцинованих освітян, становить 31 %. Два дні тому їх було 24%. Тобто у нас приблизно 7 % ріст», –  зазначає директор департаменту. 

За його словами, повністю двома дозами вакциновано 38 % освітян Львівщини, а однією дозою – 51 %.

«За один день відсоток вакцинованих однією дозою зріс з 47 % до 51%», – стверджує Олег Паска. 

Як відомо, правила «жовтої» зони не вплинули на роботу закладів спеціальної та дошкільної освіти. Так само, у звичному режимі продовжили навчання учні 1-4 класів.

Всупереч цьому, показник вакцинованих освітян у закладах спеціальної освіти зростає. Зокрема, середній відсоток вакцинованих освітян у них станом на сьогодні становить 73 %.

«Колективи дуже добре розуміють, що вони працюють з дітьми з особливими потребами. Можу назвати приклад  – Бориславська санаторна школа. У них  – 100 % вакцинованих працівників одною дозою, і 93 % – двома дозами. Або, до прикладу, Навчально-реабілітаційний центр »Гармонія", це у Львові. 90 % освітян у ньому вакциновано першою дозою і 80 % – двома. Я взагалі вважаю, що й працівники дошкільних закладів теж мали б вакцинуватися. Тому що це є безпека дітей», –  каже Олег Паска. 

У департаменті прогнозують, що усі школи Львівщини зможуть повністю перейти на очне навчання приблизно через 10 днів. Утім, це буде можливо лише за умови, якщо темпи вакцинації серед освітян будуть збережені. 

«Ми не повинні забувати про учнів. Вони мають отримувати якісну освіту. За нашими дослідженнями, дистанційне навчання таки дає гіршу якість освіти. Тому, ми рекомендуємо зробити все, аби навчання було в очному форматі. А тобто досягнути тих 80 % працівників по області... До прикладу, подивіться на розвинені країни. Сполучені Штати Америки – 95 % освітян вакцинувалися. Греція – 85 %. Італія – 90%. Чому тоді у нас рівень вакцинації має бути на рівні з країнами Африки?», – підкреслив директор департаменту. 

Також читайте на «Вголосі»

ІА "Вголос": НОВИНИ