Пентагон (США) створює новий офіс для розслідування невідомих літаючих об'єктів (НЛО) на тлі побоювань, що він не може пояснити таємничі спостереження поблизу високочутливих військових районів.

Про це з посиланням на агентство Франс-Прес повідомив сайт Science Alert.

Заступник міністра оборони Кетлін Хікс, працюючи з директором національної розвідки США, наказала створити новий слідчий орган в управлінні розвідки та безпеки Міністерства оборони США, заявили в Пентагоні.

Наказ надійшов через п'ять місяців після того, як секретний звіт американської розвідки про можливі інопланетні НЛО виявився безрезультатним: він міг пояснити деякі зареєстровані інциденти, але не міг пояснити інші явища, деякі з яких були зняті пілотами поблизу військових полігонів.

Новий офіс буде зосереджений на інцидентах у зазначених зонах «спеціального використання повітряного простору» (SUA) або поблизу них, які суворо контролюються та закриваються для авіації загального призначення з міркувань безпеки.

Американські військові стурбовані тим, що деякі з невідомих повітряних явищ (UAP), помічених військовими пілотами в минулому, можуть бути технологіями стратегічних суперників, невідомих американським ученим.

«Вторгнення будь-якого повітряного об'єкта ...може створити проблеми для національної безпеки», - йдеться у заяві Пентагону.

Новий офіс було названо Групою з ідентифікації та синхронізації управління повітряними об'єктами (AOIMSG), яка прийшла на зміну Цільовій групі ВМС США з невідомих повітряних явищ.

Спостерігатиме за ним група експертів з військової та розвідувальної спільноти.

В основному засекречений офіційний огляд звітів про НЛО, опублікованих у червні, показав, що більшість із близько 120 інцидентів за останні 20 років можуть бути пояснені і не мають нічого спільного з невідомими чи секретними американськими та іноземними технологіями.

Але це не могло пояснити деякі звіти та відео, зроблені військовослужбовцями.

Минулого року Пентагон опублікував все ще незрозуміле відео, зняте пілотами військово-морського флоту, на якому об'єкти рухаються з неймовірною швидкістю, обертаються та таємниче зникають.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ