Засновник ГО “За якісний транспорт” Святостлав Товстига вважає, що через юридичну колізію, зараз всі міські перевезення - незаконні.

Про це він розповів під час прямого етеру програми “Народне Толк Шоу” на телеканалі NTA.

Експерт пояснив, що 31 грудня виконавчий комітет погодили Рішення щодо запуску Автоматичної системи оплати проїзду, тим самим всі попередні рішення про громадський транспорт у Львові - втратили свою силу. 

Саме тому, в новому Рішенні ціна проїзду розраховувалась вже з врахуванням запуску електронного квитка, тому була визначена у розмірі 15 грн. Однак, з його слів, електронний квиток так і не запрацював, ціни юридично підняли, а перевізники возять пасажирів за старою ціною.

В нас виходить патова ситуація: юридично у Львові зараз тариф за проїзд у 15 грн, а комунальні підприємства возять пасажирів за старою, нижчою ціною. Цим самим вони приносять собі збитки, а в майбутньому можуть накликати на себе і кримінальні справи”, - впевнений Святослав Товстига.

Експерт наголошує на тому, що ця сторона громадських перевезень мало відома пересічному львів’янину, проте, на його думку, складається враження, що заплутування містян вигідне чиновникам.

На початку грудня ми дізналися, що система автоматичної оплати проїзду - не працює, однак чиновники закликали містян робити пільгові електронні квитки й надалі запевняли містян, що з 13-го січня все запрацює. Хіба це не злочин проти громади”, - обурений Святослав Товстига.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», нещодавно виконавчий комітет затвердив нові ціни на проїзд у всьому громадському транспорті міста. Отож, офіційно з 13 січня 2022 року вартість разового електронного квитка на одну поїздку з можливістю пересадки впродовж 40 хвилин залишається на рівні 10 грн. Однак разовий квиток, придбаний у водія, без можливості пересадки, мав би коштувати 15 грн.

Нещодавно керівник Департаменту мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило у коментарі для «Вголосу» повідомив, що підвищення вартості проїзду у транспорті не відбудеться, допоки система е-квитка не запрацює повноцінно. Однак на сайті Львівської міськради зазначено, що попереднє рішення про встановлення вартості проїзду в транспорті в розмірі 10 гривень втратило чинність згідно з новим рішенням виконкому від 31.12.2021 про зміну тарифу.

ІА "Вголос": НОВИНИ