Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід заступникові одеського міського голови у вигляді застави на суму 39,9 мільйона гривень.

Про це повідомляє пресслужба ВАС.

Прокурори САП вимагали відправити чиновника під варту з можливістю виходу на волю під заставу 100 млн. грн. Однак суд обмежився заставою у розмірі 39 мільйонів 967 тисяч 200 гривень.

Внести цю суму чиновник має протягом п'яти діб. У разі подання апеляційної скарги дія запобіжного заходу припиняється.

Справа НАБУ та САП стосується створення та функціонування злочинної організації в Одесі. До неї, як вважають правоохоронці, був залучений мер міста Геннадій Труханов, бізнесмен Володимир Галантерник та декілька посадовців з працівниками приватних компаній.

Злочинна схема полягала у виведенні земельних ділянок із власності громади та передачі їх під забудову приватній компанії. Як зазначала сторона обвинувачення, Труханов зловживав своїм службовим становищем мера та підписував документи щодо надання об'єктів у право власності.

Нагадаємо, в жовтні генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала 5 підозр у справі заволодіння землею в Одесі. Зокрема, її отримали мер Одеси Геннадій Труханов, низка посадовців міської ради та відомий одеський бізнесмен. Слід зазначити, що це вже не перша підозра Труханову. Його також обвинувачують у заволодінні бюджетними коштами у розмірі 92 млн. гривень.  

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ