У четвер, 6 січня, у Львові курсуватиме новий трамвай «Електрон» на маршруті № 8, який сполучає Сихів (вул. Вернадського) з центральною частиною міста (пл. Соборна).

Відомо, що місто його отримало від виробника 10 грудня минулого року. 

Про це йдеться на сайті ЛМР.

«На сьогодні  у межах співпраці з Європейським інвестиційним банком придбано вже 3 нові п’ятисекційні трамваї «Електрон», які виготовлені на нашому місцевому заводі. До середини цього року ми очікуємо отримати ще 7 аналогічних трамваїв. Перший з трамваїв вже пройшов технічні випробування і від завтра курсуватиме на 8-му маршруті, сполучаючи найбільший мікрорайон Сихів з центральною частиною міста», - директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

Варто зазначити, що інші два трамваї, які передали Львову, зараз проходять технічні випробування. Їх планують запустити на маршрути вже вкінці цього місяця.

Нагадуємо, минулого року місто отримало 3 п’ятисекційні низькопідлогові трамваї «Електрон», у першому півріччі цього року виробник поставить решту 7 трамваїв. Це стало можливим завдяки участі Львова в проєкті «Міський громадський транспорт України». Для цього було виділено 12 мільйонів євро.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ