Президент США Джо Байден переговорив телефоном із президентом України Володимиром Зеленський про пожежу на Запорізькій атомній електростанції.

Про це повідомляється на сторінці Білого дому у Twitter, передає Цензор.НЕТ. 

"Президент Джо Байден розмовляв сьогодні ввечері з президентом України Володимиром Зеленським, щоб отримати інформацію про пожежу на Запорізькій атомній електростанції. Президент Байден приєднався до президента Зеленського, який закликав Росію припинити військову діяльність у цьому районі та дозволити пожежникам і рятувальникам доступ до місця події", - ідеться в повідомленні Білого дому.

Байден також провів розмову із заступником міністра енергетики США з ядерної безпеки та керівником Національного управління з ядерної безпеки, щоб отримати оновлену інформацію про ситуацію на станції. 

Хронологія подій:

Через обстріл росіян загорілась Запорізька АЕС. Згодом голова Запорізької обласної військової адміністрації.

Джерела «Української правди» запевняють, що на Запорізьку АЕС увірвалися «кадирівці», які хочуть замінувати станції. Усередині триває бій з нацгвардійцями.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не можна передбачити, чим завершиться пожежа на Запорізький атомній електростанції, яка виникла внаслідок обстрілу російськими військами. Однак він заявив, що Росія – це перша країна в історії, яка обстріляла атомну електростанцію.

«Енергоатом» з посиланням на працівників станції заявив, що російські військові не пропустили рятувальників, пожежа посилюється, а ядерна безпека на станції порушена.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у розмові з президентом України Володимиром Зеленським заявив, що скликає екстрене засідання РБ ООН найближчим часом через ситуацію навколо Запорізької АЕС.

Мер Енергодару, в якому знаходиться Запорізька АЕС повідомив про тяжко поранених людей на станції. Однак вивезти їх у лікарню неможливо через постійні обстріли з боку рашистів.

ІА "Вголос": НОВИНИ